Borzal
  • Početna
  • O nama
  • Proizvodi
    • Testenina za supu
    • Testenina za prilog
  • Recepti
  • Referentna lista
  • Kontakt
  • Početna
  • O nama
  • Proizvodi
    • Testenina za supu
    • Testenina za prilog
  • Recepti
  • Referentna lista
  • Kontakt

Recepti za jela sa Borzal testeninom

Sva jela spremljena sa Borzal testeninom su ukusna, zdrava i pripremaju se lako.

Kvalitetni sastojci koji se koriste u proizvodnji Borzal testenine garantuju ukus domaće kuhinje i postojanost u toku pripreme.

Domaća kokošja supa sa fidom

Kristijan Furstner2019-05-21T14:40:12+02:00
Supa Beli luk, Celer, Fida, Lovor, Peršun, Piletina, Šargarepa 0 Comments

Domaća kokošja supa sa fidom


Sastojci:

  • pileći vratovi,
  • kosti jedne koke, sa malo mesa na njima,
  • 2-3 velike šargarepe
  • 2 paškanata sa lišćem
  • 2 ili više krompira
  • 1 velika glavica luka sa ljuskom
  • pola glavice manjeg celera
  • desetak grančica peršuna
  • 3-4 čena belog luka
  • 10-15 zrna bibera
  • 1 list lovora
  • tanka testenina – fida

Priprema:

  1. Meso oprati i iseći na komade ( po želji možete vstaviti samo piletinu ili samo ćureće vratove, ja nekada stavim oba mesa nekad samo jedno ).
  2. Svo povrće oćistiti, osim krompira i dobro oprati, iseći na komade veličine po želji i staviti sve zajedno u veliku šerpu.Ko voli, neka glavicu luka iseče na pola pa neka je zapeče malo na plotni i tek onda staviti u šerpu sa ostalim povrćem ( ja ne volim kad je luk zapečen i stavljam celu glavicu luka u supu,nekad i dve, jer u našoj kući svi vole, osim mene, kuvani luk iz supe ).Posoliti po ukusu, dodati biber u zrnu, poklopiti i pustiti da provri,kad provri,smanjiti temperaturu i kuvati tek da vidite da po malo vri sve dotle dok nije povrće kuvano na pola i tek onda dodati oljušten i opran krompir (dodajem ga kasnije da mi se krompir ne raskuva).
  3. Tokom kuvanja skidati penu od mesa,koja se skuplja na površini tečnosti.
  4. Ako volite da vam je supa “jača” obavezno stavljati meso u hladnu vodu, a ako volite da vam je meso bolje od supe onda stavljati meso u provrelu vodu ( ovo sam davno naučila od moje mame ).
  5. Kad je meso i povrće kuvano izvaditi iz šerpe,blago posoliti a tečnost procediti ( mi obično jedemo povrće i meso iz supe sa hrenom posle supe i to nam je dovoljno za ručak ) i zakuvati sa domaćim rezancima ili sa knedlama i po ukusu dodati vegetu, ili bilo koji suvi začin koristite.
  6. Kuvanu šargarepu možete iseckati i vratiti nazad u šerpu ili staviti sa strane pa svako neka sipa sebi koliko voli. Posuti sitno seckanim svežim peršunom
  7. Na kraju, u skuvanu supu, dodati tanku testeninu, fidu i lagano je prokuvati, ili se fida može posebno skuvati i nakon toga dodati.

Share this post

Facebook Twitter LinkedIn Email

Pretraga

Recepti

  • Rezanci sa bolonjeze sosom
  • Gratinirane makarone sa sirom
  • Spirala sa tunjevinom
  • Domaća kokošja supa sa fidom
  • Rezanci sa pesto sosom

Vaši komentari

    Kategorije

    Izaberite sastojak

    Beli luk Bosiljak Celer Crveno vino Fida Jaja Junetina Lovor Makaroni Maslac Maslinovo ulje Mleko Paradajz sos Parmezan Pavlaka Peršun Piletina Praziluk Rezanci Sir Slanina Spirala Tunjevina Šargarepa

    KONTAKTIRAJTE NAS

    . . . Uspostavimo saradnju.

    POZOVITE NAS

    . . . +381 24 552 410

    PREGLEDAJTE PROIZVODE

    . . . . . . . . . . . . razne vrste testenina.

    PROIZVODI

    Testenina sa jajima:

    Testenina za supu
    Testenina za prilog

    O NAMA

    Doo Borzal iz Subotice je osnovano 13.08.1995. godine.

    Pretežna delatnost preduzeća je proizvodnja raznih vrsta testenina sa jajima.

    RECEPTI

    Borzal rezanci sa bolonjeze sosom
    Rezanci sa bolonjeze sosom
    Gratinirane makarone sa sirom
    Borzal spirala sa tunjevinom
    Spirala sa tunjevinom
    Domaća kokošja supa sa fidom
    Rezanci sa pesto sosom
    Rezanci sa pesto sosom

    KONTAKT

    Otmara Majera 24, 
    24000 Subotica, Srbija

    +381 24 552 410

    kontakt@borzal.rs

    Borzal © Copyright 2022. • Neka prava zadržana.

    SKENDEROVIC CONSULTANTS