Rezanci sa bolonjeze sosom
Kristijan Furstner2019-05-21T14:41:19+02:00
Glavno jelo
Beli luk, Celer, Crveno vino, Junetina, Lovor, Maslinovo ulje, Paradajz sos, Parmezan, Rezanci, Šargarepa, Slanina
0 Comments
Rezanci sa bolonjeze sosom
Sastojci:
- 2 kašike maslinovog ulja
- 6 režnjeva slanine
- 3 čena belog luka
- 2 glavice crnog luka
- veza celera
- 2 šargarepe
- 1 kg junetine
- 2 čaše crvenog vina
- 800 g paradajz sosa
- 2 lista lovora
- so, biber
- 800 g rezanaca
- parmezan za posipanje
Priprema:
- Zagrejte maslinovo ulje u dubokom tiganju ili šerpi i pržite iseckanu slaninu dok ne poprimi zlatnu boju.
- Dodajte iseckan crni i beli luk i pržite dok luk ne omekša. Pojačajte temperaturu i dodajte mleveno meso.
- Kada se meso isprži dodajte vino i kuvajte dok se količina tečnosti ne smanji za trećinu.
- Smanjite temperaturu i umešajte paradajz, začine i celer.
- Poklopite šerpu i kuvajte na blagoj vatri oko 1- 1,5 sat dok se sos ne zgusne, povremeno mešajući.
- Rezance skuvajte u posoljenoj vodi. Procedite i podelite u tanjire. Preko testenine stavite parmezan, a zatim sos.
- Preko sosa možete staviti sir i biber.